Všetko vylejte na plech a z rúry vyberiete sladký zázrak!

Nepotrebujete pripravovať nič špeciálne, stačí zmiešať všetky suroviny v miske a dať na plech.

Čo budeme potrebovať:
  • 110 g masla
  • 600 ml mlieka
  • 110 g hladkej múky
  • 43 g nesladeného kakaového prášku
  • 4 vajcia – oddelené bielky a žĺtky
  • 210 g práškového cukru
  • 2 lyžice čiernej kávy
  • 1 lyžičku vanilkovej arómy

Postup:
  1. Rúru nastavíme na 165 stupňov a pripravíme si plech s rozmermi 20 x 20 cm. Múku zmiešame s kakaovým práškom a bielky ušľaháme na sneh.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a potom pridáme rozpustené vychladené maslo, kávu a vanilku.
  3. Dôkladne vymiešame a potom postupne pridáme múku s kakaom a nakoniec opatrne aj bielkovou penu.
  4. Nalejeme do pripravenej formy a pečieme  50-60 minút, koláčik bude vnútri tekutý, ale toho sa vôbec nemusíte báť, krémová vrstva uprostred postupne stuhne.
  5. Poprášime práškovým cukrom, necháme vychladnúť a môžeme podávať.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*