Milovníci cigánskej pozor! Máme pre vás báječnú dobrotku, ktorú ste ešte nejedli. Takýto jednoduchý a vynikajúci variant cigánskej si môžete doma pripraviť bez menšej roboty. Jednoducho ju dajte piecť aj so zemiakmi v pekáči. Tzv. Cigánsku v kastróle si zamiluje každý gurmán.
Budeme potrebovať:
1,5kg bravčového mäsa
60ml svetlého piva
100ml slnečnicového oleja
gyros korenie
1 PL medu
2kg zemiakov nakrájaných na plátky
korenie a soľ od chuti
2 cibule – môže byť 1 červená a 1 biela
100g slaninky
4-5 strúčikov cesnaku
200g kyslej smotany
soľ, čili, korenie, petržlenová vňať od chuti
Postup prípravy:
Mäso si naporciujeme a napácujeme v marináde z gyros korenia, medu, oleja a piva ešte deň pred pečením, aby sa spojili chute. Pekáč si potrieme tenkou vrstvou oleja, alebo masti a naukladáme naň polovicu zemiakov nakrájaných na plátky. Na plechu ich osolíme, okoreníme.
Leave a Reply