Čokoládové Ischlerky: Zbožňuje ich celá rodina aj priatelia!

Ingrediencie pre 8 osôb:

  • 500 g hladkejmúky
  • 250 g masla
  • 140 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 100 g čokolády na varenie
Na krém:
  • 6 vajec
  • 180 g cukru (kryštálový)
  • 180 g masla (v prípade potreby až 250 g)
Na polevu:
  • 150 g čokolády
  • 1 lyžica tuku
Príprava:
  1. Väčšinou pracujem s mixérom a špirálovými nástavcami, pretože to cesto menej zohreje, takže ho nemusím dávať do chladničky. Do misky dáme múku zmiešanú s práškovým cukrom. Pridajte studené maslo nakrájané na prúžky a miešajte, kým nezískate drobivú štruktúru. Potom urobte v strede priehlbinu, pridajte žĺtky a rozpustenú čokoládu. Miešame, kým sa cesto úplne nespojí. Rozdeľte na 4 časti, zabaľte do potravinovej fólie a dajte na desať minút do chladničky. Ak miesite rukami, odložte aspoň na pol hodiny.
  2. Cesto je mäkké a dosť ťažko sa s ním pracuje, no neskôr je veľmi chrumkavé a lahodné. Vezmite jeden kúsok cesta a medzi 2 papiermi na pečenie ho rozvaľkajte na hrúbku približne 3 mm. Ak treba, trochu pomúčime, ak sa cesto začne lepiť. Formičkami vykrajujeme požadované tvary a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pripravte si viac foriem, ak nejaké máte a naplnené formičky vložte do chladničky, aby sa cesto ešte viac stlačilo a lepšie držalo tvar pri pečení.
  3. Krátko pečieme. Približne 7 až 10 minút pri teplote 150 až 180 stupňov Celzia. Záleží predovšetkým na sile vašej rúry, takže sa prispôsobte svojim skúsenostiam. Nesmú byť prepečené. Plech potom položím na studenú dlažbu a koláčiky rýchlejšie vychladnú. Zopakujte proces vyvaľkania a krájania, kým je cesto. Vykrojené tvary poukladáme na vychladnutý plech vystlaný rovnakým papierom na pečenie a upečieme.  (urobíte cca 70 koláčikov)
  4. Do misky dáme kryštálový cukor a vajcia a varíme na pare, teda na ďalšej miske s vodou. Miešame metličkou, aby nevznikli hrudky. Keď to dobre zhustne (asi po 10 minútach varenia), odstavíme a občas premiešame, aby sa nám neurobila kôrka. Do vychladnutého krému vmiešame pripravené maslo alebo margarín. Krém som ešte chladila v chladničke, aby bol po spojení pevnejší. Krém nanesieme na jednu sušienku pomocou striekačky s hviezdicovým hrotom alebo lyžičkou a prikryjeme druhou sušienkou.
  5. Pripravte polevu na zdobenie. V rúre som roztopila mlieko a čokoládu na varenie a pridala som lyžicu tuku, dobre premiešala a namočila do nej jednu stranu spojenej sušienky. Po namáčaní na povrchu otraste prebytok a rýchlo otočte. Ozdobte ďalej podľa želania.
Prajeme veselé pečenie a dobrú chuť! A nezabudnite tento krásny recept na koláćiky zdieľať aj so svojimi priateľmi na Facebooku:).
Written By
More from redakcia
,,Tieto 2 ingrediencie vás zbavia pigmentových škvŕn,”radí dermatológ…
Pre mnohých ľudí sú pigmentové škvrny na pokožke veľkým problémom, pretože kazia...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *