Čokoládový mokrý koláč – aj po pár dňoch ostane cesto stále vlhké a šťavnaté!

Čokoládový koláč pripravíme nasledovne:

    • Tmavú čokoládu si najskôr roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. Zmiešame ju s nasekanými vlašskými orechmi, cukrom a olejom. Premiešame, pridáme po jednom vajíčka a stále miešame.
    • Na záver pridávame múku a prášok do pečiva. Cesto premiešame už len zľahka a nalejeme ho na plech. Pečieme na 180 stupňoch asi 25-30 minút.
    • Kým sa nám koláč pečie, pripravíme si polevu. Tmavú čokoládu si roztopíme a zmiešame so smotanou. Hneď po upečení čokoládovú polevu dáme na vrch koláča, necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*