Postup:
1.) Na začiatok si pripravte huby a zemiaky, ktoré pokrájajte na drobné kúsky.
2.) Na oleji usmažíte cibuľu, ktorú si tiež nakrájajte nadrobno.
3.) K cibuli pridajte nakrájané huby a duste ako na praženicu, môžete podliať vodou.
4.) Pridajte zemiaky, mrkvu, petržlen a zeler.
5.) Premiešajte, pridajte soľ a čierne korenie, následne zalejte asi 2L vody a nechajte variť.
6.) Kým sa polievka varí, pripravte si zásmažku.
7.) V oleji osmažte múku dozlatista, miešajte a pridajte červenú mletú papriku.
8.) Potom zalejte studenou vodou, približne 2 deci, premiešajte a vlejte zásmažku do horúcej polievky. Nechajte polievku ešte chvíľu povariť, kým budú zemiaky aj huby mäkké.
9.) Polievku podávajte s chlebom alebo s hriankami.
10.) Ak vám ostali nejaké pekné kúsky húb, tak ich opražte na oleji, posoľte a posypte nimi polievku.
11.) Taktiež môžete na stred taniera pridať kopček kyslej smotany a posypať ju petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť.
Leave a Reply