Ako postupovať pri príprave?
Začnite tým, že si z droždia, cukru a mlieka urobíte kvások, ktorý necháte vzísť.
Akonáhle kvások vzíde, zmiešajte ho s múkou a zvyškom surovín, z ktorých vytvoríte hladké, vláčne cesto. To nechajte hodinku odpočívať.
Medzitým si môžete pripraviť náplň, s ktorou budete koláčiky zo šľahačkového cesta plniť.
Na koláčiky sa hodia aj odrobinky, takže ak máte radi, pripravte si vo voľnom čase ešte posýpku z cukru, masla a múky.
Z cesta potom pomocou lyžice po kúskoch odoberajte, vytvárajte kolieska, do ktorých urobíte jamku a tú potom vyplníte vami vybranú náplňou.
Koláčiky potrite rozšľahanými žĺtkami a ak máte posýpku, posypte jej koláčiky.
Koláčiky vložte do rúry a pečte na 190 ° C doružova.
Po upečení odporúčam koláčiky ešte potrieť rozpusteným maslom zmiešaným s rumom.
Prajem vám dobrú chuť!
Leave a Reply