Dokonalé tvarohové lievance pečené v rúre – odkedy poznám tento recept, už iné lievance nerobím!

Potrebujeme:

500 g tvarohu 

2 vajcia

5 PL krupice

2 PL polohrubej múky

1 ČL prášku do pečiva

štipka soli

džem alebo ovocie

Postup:

Zmiešajte všetky prísady okrem kyslej smotany. Vypracujte kompaktné cesto.
Nechajte cesto stáť 30 minút až 1 hodinu.

Z cesta vyformujte dlhý slíž a nakrájajte ho na 16 častí.

Z každého kusu vyformujte koláč s hrúbkou 1,5 cm.
Každý kúsok namažte vajíčkom a vložte ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte asi 20 minút pri teplote 180 stupňov. Koláče podávajte teplé, s džemom, alebo ovocím. Dobrú chuť!

Zdroj: takprosto.cc

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*