Dokonalý krém z tvarohu a smotany, ktorý je ideálny na plnenie koláčov alebo len tak s ovocím…

Ingrediencie:
  • tvaroh 500g
  • smotana 400g
  • práškový cukor (alebo sladené kondenzované mlieko podľa chuti) 250 g (lepšie by bolo menej)
  • 1/2 malej šálky citrónovej šťavy
  • Želatína 12 plátkov (alebo 18 g)

Postup:
  1. Šľahajte smotanu, kým sa dobre nerozmieša. Práškový cukor zmiešajte s tvarohom a vyšľahajte.
  2. Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, do horúcej želatíny pridajte šťavu z citróna, nechajte ju vychladnúť, ale nenechajte ju stuhnúť, mala byť ešte tekutá.
  3. Zmiešajte smotanu, tvarohovú hmotu a vyšľahajte ju tak, že do nej prilejete tenký prúd želatíny. Vložte do chladničky na 5 minút. Mierne tuhý krém sa ľahšie nanáša na vrstvy alebo ho nechajte v chladničke dlhšie a bude ideálny na zmrzlinové poháre s ovocím.
Dobrú chuť!😋😊

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*