Dokonalý punčový rez na Veľkú noc ako z cukrárne! Pripravíte si ho takto…

Postup prípravy:

Cukor a vajíčka spolu vymiešame do peny, potom pridáme vodu, múku a kypr. prášok. Pri ružovom ceste k vajciam a cukru pridáme farbivo a spolu miešame do peny a potom pridáme postupne ostatné prísady. Každé cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 – 25 minút.

Punč: Všetko spolu dáme do hrnca a prevaríme.

Punčová poleva: Polevu vyšľaháme podľa návodu na obale.
Môžeme vrstviť: biele cesto potrieme marhuľovým džemom, uložíme ružové cesto, ktoré polejeme punčom. Ďalšie biele cesto si potrieme marhuľovým džemom a položíme ho na poliaty ružový plát cesta hore nohami. Vrch potrieme džemom a uložíme ružový plát cesta. Znovu polejeme punčom a uložíme posledný plát bieleho cesta, ktorý sme si potreli džemom.

Na koláč si položíme plech, na ktorý poukladáme mlieko alebo knihy a takto necháme odstáť minimálne 4 hodiny – koláč zaťažíme. Vrch polejeme pripravenou punčovú polevou a necháme stuhnúť. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*