Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista. V hrnci skaramelizujeme 300g cukru.
Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach skaramelizovanú hmotu. Spojíme. Ak by bola hmota príliš riedka, tak vynecháme mlieko.
1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, naložíme banány (vcelku alebo ich môžeme nakrájať) a potrieme ich krémom. Vrch zdobíme strúhanou čokoládou a alebo karamelovým dipom.
Dobrú chuť !
Leave a Reply