Domáce kefírové placky: Naučte sa tento recept, vaša rodina vás bude nosiť na rukách!

Dobrá placka sa vždy ťažko dlho ohreje na tanieri. Tie, ktoré vám ukážeme dnes sú okrem iného výnimočne zdravé a rýchle. Nesajú olej a navyše sú plnené bylinkami. Ocenia ich hlavne gazdinky, ktoré radi pripravujú recepty z bežných domácich zásob.

U väčšiny placiek sa stáva, že na panvici rýchlo nasiaknu olejom. Tieto placky ukrývajú svoju výnimočnosť práve v tom, že olej nenasiaknu. Náplň vnútri môžete meniť podľa toho, ako vám chutí.

Môžete si ich pripraviť syrové, alebo bylinkové, zemiakové, či z obyčajnej múky so soľou. Sú vhodné ako doplnok k mliečnym polievkam, ale aj ako samotné hlavné jedlo. Najlepšie chutia s cesnakom, ale my sme ich vyskúšali aj s domácim jogurtovo cesnakovým dressingom. Do tohto receptu sme zvolili najobľúbenejšiu a asi aj najchutnejšiu náplň – zemiakovo kôprovú.

Budeme potrebovať:

  • 500 ml kefíru
  • 1 vajce
  • 500-600g hladkej múky
  • 400g zemiakov
  • 1 lyžičku jedlej sódy
  • 5 lyžíc oleja
  • kôpor (alebo petržlenovú vňať)
  • soľ
  • 50g masla a cesnak na potretie

Postup prípravy sa nachádza na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*