Domáce kefírové placky: Naučte sa tento recept, vaša rodina vás bude nosiť na rukách!

Postup prípravy:

Zemiaky si predvaríme v slanej vode a po uvarení odstránime šupku. Nastrúhame na hrubšom strúhadle, alebo roztlačíme na kašu. Spracované zemiaky zmiešame s kôprom. Môžete použiť aj petržlenovú vňať.

Jedlú sódu zmiešame s kefírom, vajíčkom a 2 lyžice oleja. Premiešame a potom do tejto zmesi pomaly primiešavame múku. Cesto vypracujeme rukami, mali by sa mierne lepiť na prsty. Hotové cesto posypeme zvrchu múkou a zakryjeme utierkou. Necháme 10 minút odstáť.

Medzitým si môžeme pripraviť cesnak na potretie. Môžete si pripraviť klasickú zmes z niekoľkých strúčikov cesnaku, podľa toho, ako silno cesnakové máte radi,  zmiešate s trochou vody a soli.

Keď nám cesto odležalo, rozdelíme si ho na 8-9 dielov a každú časť opatrne rozvaľkáme na poriadne pomúčenej doske. Vyvaľkáme si tvar placky, ktorá by mala byť hrubá približne 1cm. Do stredu každej placky dáme zemiakovo kôprovou náplň. Cestom ju uzavrieme do stredu a opäť vyvaľkáme na tvar placky. Takto pripravená placka môže ísť na panvicu.

Na panvicu pridáme trochu oleja a necháme poriadne rozpáliť. Plnené cesto smažíme z oboch strán tak, aby boli okraje zlatisté. Ak je zlatistý aj stred, o to lepšie. Tieto placky nechajte na panvici dlhšie, aby sa dobre prepiekli aj zvnútra a náplň nebola surová. Opekajte ich asi 5 minút. Nemajte strach, placky nebudú príliš mastné.

Podávame poliate rozpusteným maslom a potreté cesnakom. Prajeme dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*