Domáci všeliek na vaše zdravie! Základnú surovinu naň dokonca zoženiete v každom obchode…

V dnešnom článku si povieme o jednej veľmi liečivej potravine, ktorú poznali dobre už naši predkovia. Reč je o vlašských orechoch. Málokto však vie, že ich liečivé účinky sa nachádzajú nie len v jadre orechov, no taktiež v stopkách, škrupine aj na vonkajšom zelenom obale.

Účinne pomáha pri radikulitíde, bolestiach kĺbov, hlavy, nervozite alebo nespavosti. Taktiež tinktúra, ktorá sa z nich vyrába má antiseptické vlastnosti a preto sa často používa na liečbu rán. Podelíme sa s vami o recept na túto tinktúru!

Potrebujete

  • 2 polievkové lyžice prepážok (škrupiniek) z vlašského orecha
  • Vodku alebo liehu

Postup

  1. Prepážky vlašských orechov umiestnite to tmavej sklenenej nádoby.
  2. Pridajte vodku tak, aby úplne pokryla orechové prepážky.
  3. Nádobu dobre uzavrite a dajte na tmavé miesto. Nechajte vylúhovať po dobu 14 dní.
  4. Po 2 týždňoch tinktúru preceďte.

Tinktúru vypite pridaním 5-6 kvapiek do 2 lyžíc vriacej vody a premiešajte. Táto liečba by mala trvať od 3 týždňov do 3 mesiacov.

Napriek obrovskému množstvu užitočných vlastností, tinktúra z prepážok vlašských orechov nie je vhodná pre ľudí trpiacich ekzémom, lupienkou, neurodermatitídou či  vredovým ochorením žalúdka a čriev.

Pokračovanie článku na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*