V dnešnom článku si povieme o jednej veľmi liečivej potravine, ktorú poznali dobre už naši predkovia. Reč je o vlašských orechoch. Málokto však vie, že ich liečivé účinky sa nachádzajú nie len v jadre orechov, no taktiež v stopkách, škrupine aj na vonkajšom zelenom obale.
Účinne pomáha pri radikulitíde, bolestiach kĺbov, hlavy, nervozite alebo nespavosti. Taktiež tinktúra, ktorá sa z nich vyrába má antiseptické vlastnosti a preto sa často používa na liečbu rán. Podelíme sa s vami o recept na túto tinktúru!
Potrebujete
- 2 polievkové lyžice prepážok (škrupiniek) z vlašského orecha
- Vodku alebo liehu
Postup
- Prepážky vlašských orechov umiestnite to tmavej sklenenej nádoby.
- Pridajte vodku tak, aby úplne pokryla orechové prepážky.
- Nádobu dobre uzavrite a dajte na tmavé miesto. Nechajte vylúhovať po dobu 14 dní.
- Po 2 týždňoch tinktúru preceďte.
Tinktúru vypite pridaním 5-6 kvapiek do 2 lyžíc vriacej vody a premiešajte. Táto liečba by mala trvať od 3 týždňov do 3 mesiacov.
Napriek obrovskému množstvu užitočných vlastností, tinktúra z prepážok vlašských orechov nie je vhodná pre ľudí trpiacich ekzémom, lupienkou, neurodermatitídou či vredovým ochorením žalúdka a čriev.
Pokračovanie článku na druhej stránke >
Leave a Reply