Egyptské zemiaky: Keď pripravíte takto zemiaky, všetci vás budú doma nosiť na rukách!

Tento recept na zemiaky patrí u nás medzi Top 5 najlepších receptov aké máme. Neviem prečo sa volajú Egyptské, ale sú to najlepšie zemiaky na svete, odporúčam!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

500 g mletého mäsa

2 lyžičky oleja

200 ml paradajkovej šťavy alebo 1 malý paradajkový pretlak

2 veľké cibule nakrájané na kolieska

Soľ, korenie

Postup:

Pekáč vymastíme jednou lyžičkou oleja. Olúpané zemiaky nakrájame na tenké kolieska a naukladáme jednu vrstvu do pekáča. Osolíme, okoreníme, na zemiaky rovnomerne poukladáme mäso a zasypeme cibuľou a opäť osolíme a okoreníme. Navrch navrstvíme poslednú vrstvu zemiakov. Zalejeme paradajkovou šťavou alebo pretlakom rozmiešaným vo vode, opäť posoliť, hore ľahko pokvapkať olejom a šup do rúry. Pečieme cca 40 prikryté alobalom pri 200 ° C a ešte asi pol hodinky odkryté, než zemiaky na povrchu zružovie.

Želáme vám dobrú chuť!

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*