Tento recept na zemiaky patrí u nás medzi Top 5 najlepších receptov aké máme. Neviem prečo sa volajú Egyptské, ale sú to najlepšie zemiaky na svete, odporúčam!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
500 g mletého mäsa
2 lyžičky oleja
200 ml paradajkovej šťavy alebo 1 malý paradajkový pretlak
2 veľké cibule nakrájané na kolieska
Soľ, korenie
Postup:
Pekáč vymastíme jednou lyžičkou oleja. Olúpané zemiaky nakrájame na tenké kolieska a naukladáme jednu vrstvu do pekáča. Osolíme, okoreníme, na zemiaky rovnomerne poukladáme mäso a zasypeme cibuľou a opäť osolíme a okoreníme. Navrch navrstvíme poslednú vrstvu zemiakov. Zalejeme paradajkovou šťavou alebo pretlakom rozmiešaným vo vode, opäť posoliť, hore ľahko pokvapkať olejom a šup do rúry. Pečieme cca 40 prikryté alobalom pri 200 ° C a ešte asi pol hodinky odkryté, než zemiaky na povrchu zružovie.
Želáme vám dobrú chuť!
Pokračovanie >
Leave a Reply