Postup prípravy:
Rúru predhrejeme na 210 stupňov a pripravíme si plech na pečenie o rozmere 20×30 cm.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a upečieme na opačnej strane plechu.
Upečené lístkové cesto vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom a vložíme späť do rúry na 2 minúty. Cukor skaramelizujeme.
Do mlieka pridáme vnútro vanilkového struku aj celý struk, pridáme žĺtky, cukor, múku, škrob a dôkladne premiešame, aby sme nemali žiadne hrudky. Varíme 2 minúty, vanilkový struk vyberieme a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a pridáme nalámanú kvalitné horkú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a hrniec zakryjeme alobalom. Necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a primiešame ju vareškou do studeného čoko krému. Premiešame a môžeme vrstviť.
Upečené cesto rozdelíme na 3 časti. Na jeden plát navrstvíme polovicu krému, položíme druhý plát lístkového cesta, navrstvíme druhú polovicu krému a položíme tretí plát cesta. Odložíme do chladničky.
Zdroj: Coolinarika
Leave a Reply