Expresné čokoládové rezy z lístkového cesta.

Postup prípravy:

Rúru predhrejeme na 210 stupňov a pripravíme si plech na pečenie o rozmere 20×30 cm.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a upečieme na opačnej strane plechu.
Upečené lístkové cesto vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom a vložíme späť do rúry na 2 minúty. Cukor skaramelizujeme.

Do mlieka pridáme vnútro vanilkového struku aj celý struk, pridáme žĺtky, cukor, múku, škrob a dôkladne premiešame, aby sme nemali žiadne hrudky. Varíme 2 minúty, vanilkový struk vyberieme a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a pridáme nalámanú kvalitné horkú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a hrniec zakryjeme alobalom. Necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a primiešame ju vareškou do studeného čoko krému. Premiešame a môžeme vrstviť.

Upečené cesto rozdelíme na 3 časti. Na jeden plát navrstvíme polovicu krému, položíme druhý plát lístkového cesta, navrstvíme druhú polovicu krému a položíme tretí plát cesta. Odložíme do chladničky.

Zdroj: Coolinarika

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*