Fantastická nepečená torta z bielej čokolády! Jednoducho a bez zbytočného maslového krému.

1.

V miske rozpustíme maslo a mliečnu čokoládu – použijeme mikrovlnku alebo hmotu rozpustíme na miernom ohni.

2.

Keď je čokoláda rozpustená, pridáme rozmixované alebo popučené sušienky. Premiešame a základ navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie o priemere 22 cm. Lyžicou pekne zatlačíme cesto rovnomerne po celom dne a formu dáme do chladničky.

3.

Pustíme sa do prípravy krému. Práškovú želatínu pripravíme klasickým spôsobom (riadie sa pokynmi na obale). V malom množstve vody ju rozmiešame a odložíme stranou, aby napučala.

4.

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so 100 ml smotany na šľahanie. Rozpustenú čokoládu odstavíme, pridáme napučanú želatínu a miešaním celú hmotu spojíme. Odložíme stranou a pokračujeme v príprave.

5.

Smotanu na šľahanie (500 ml) vyšľaháme do tuhej šľahačky. Keď máme vyšľahanú šľahačku pridáme práškový cukor. Krátko mixérom spojíme.

6.

Trochu šľahačky pridáme k rozpustenej bielej čokoláde a premiešame a následne čokoládvoú hmotu pridáme k celej šľahačkovej hmote. Vareškou premiešame a navrstvíme na základ. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.

7.

Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo zapojíme vlastnú fantáziu – poukladáme ovocie, cukríky, čokoládovú ryžu alebo farebné marcipánové ozdoby.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*