
Naozaj originálny a chutný recept nájdete v rustikálnych roľníckych zemiakoch pečených v rúre s cibuľou, cesnakom a kvalitným korením. Tradičná rumunská kuchyňa ponúka množstvo dobrôt, ktoré sú v našej oblasti zatiaľ necertifikované. Zmeňte to a posuňte túto lahôdku ďalej. Zaslúži si to!
Čo budete potrebovať?
- 1 kg zemiakov
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 PL slnečnicového oleja
- 1 CL soľ
- 1 lyžičku sladkej mletej papriky
- ½ lyžičky korenia
- ½ lyžičky mletého tymianu
- 1 zväzok petržlenovej vňate, alebo kôpru
Ako na to?
Zemiaky si očistite, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Potom ich dajte do vriacej osolenej vody a pridajte mletý tymián. Varte ich približne 15 minút.
Medzitým si očistite cibule a nakrájajte ich na plátky, slaninu narežte na prúžky a spolu s prelisovaným cesnakom všetko opečte na väčšej panvici do zlatista.
Pokračovanie na druhej strane >
1 2
Leave a Reply