Fantastické slávnostné jablčné rezy – sú neodolateľné na pohľad, no chutia ešte lepšie!

Postup prípravy:

Jablková piškóta:
Všetky suroviny zmiešame dohromady, cesto vylejeme na plech s veľkosťou 38x25cm vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 st. asi 30 min.

Tmavá piškóta:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom striedavo s mliekom. Cesto nalejeme na rovnako veľký plech ako jablkovú piškótu a upečieme pri 180 st. asi 20 min.

Jablková plnka:
Jablká rozvaríme s cukrom, potom ich zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali pudingy a necháme prevariť.
Na jablkovú piškótu nalejeme mierne vychladnutú jablkovú plnku a prikryjeme tmavou piškótou. Na tmavú piškótu rozotrieme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom a vrch posypeme nastrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť v chladničke.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*