Fantastické trubičky lenivej gazdinky z lístkového cesta. Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá!

Ako postupovať:

1) Najskôr si lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3mm a za pomoci noža rozkrájame na cca 15 rovnako širokých pásov.

2) Kovové formičky na trubičky namastíme olejom a navíjame pásky cesta tak, aby sa čiastočne prekrývali.

3) Takto navinuté formičky vyskladáme na plech, ktorý vystelieme pečiacim papierom.

4) Ďalej ich natrieme rozšľahaným žĺtkom.

5) Pečieme pri teplote 200 ° C do zlatohneda. Po upečení necháme trubičky trošku vychladnúť a až tak ich stiahneme z formičiek.

1) Na Swiss krém zmiešame jemný tvaroh s ušľahanú šľahačkou a osladíme podľa chuti. Ak je tvaroh príliš riedky, môžeme použiť aj stužovač za studena.

2) V miske, ktorá je vhodná na paru si najprv zašľaháme bielka a postupne pridám cukor. Ďalej bielky budeme šľahať nad parou šľahačom a zahrejeme na 50 ° C.

3) Misku odoberieme z pary a zmes vyšľaháme na najmenšom stupni do vychladenie.

4) Potom postupne pridávať mäkké maslo a dobré vyšľahať. Do vyšľahaného krému môžete pridať esenciu alebo rozpustenú čokoládu.
5) Trubičky jednoduchú naplníme pomocou cukrárskeho vrecka a ja zvyknem polovicu posypať cukrom a polovicu namočiť do roztopenej čokolády. Prajeme Vám dobrú chuť.

zdroj: primainspirace.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*