Ako postupovať:
1) Najskôr si lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3mm a za pomoci noža rozkrájame na cca 15 rovnako širokých pásov.
2) Kovové formičky na trubičky namastíme olejom a navíjame pásky cesta tak, aby sa čiastočne prekrývali.
3) Takto navinuté formičky vyskladáme na plech, ktorý vystelieme pečiacim papierom.
4) Ďalej ich natrieme rozšľahaným žĺtkom.
5) Pečieme pri teplote 200 ° C do zlatohneda. Po upečení necháme trubičky trošku vychladnúť a až tak ich stiahneme z formičiek.
1) Na Swiss krém zmiešame jemný tvaroh s ušľahanú šľahačkou a osladíme podľa chuti. Ak je tvaroh príliš riedky, môžeme použiť aj stužovač za studena.
2) V miske, ktorá je vhodná na paru si najprv zašľaháme bielka a postupne pridám cukor. Ďalej bielky budeme šľahať nad parou šľahačom a zahrejeme na 50 ° C.
3) Misku odoberieme z pary a zmes vyšľaháme na najmenšom stupni do vychladenie.
4) Potom postupne pridávať mäkké maslo a dobré vyšľahať. Do vyšľahaného krému môžete pridať esenciu alebo rozpustenú čokoládu.
5) Trubičky jednoduchú naplníme pomocou cukrárskeho vrecka a ja zvyknem polovicu posypať cukrom a polovicu namočiť do roztopenej čokolády. Prajeme Vám dobrú chuť.
zdroj: primainspirace.cz
Leave a Reply