Postup:
1.
Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne po lyžiciach pridáme práškový cukor. Dostaneme lesklú penu, do ktorej už len vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
2.
Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vymazali olejom alebo vystlali papierom na pečenie (rozmer plechu 35 x 35 cm) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
3.
Ešte horúce cesto polejeme studeným mliekom a necháme vychladnúť.
4.
V malom množstve mlieka rozmiešame žĺtka a múku. Do hrnca nalejeme zvyšné mlieko, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Keď máme sladké mlieko horúce, pridáme rozmiešané žĺtka v mlieku s múkou a varíme do zhustnutia. Hustú hmotu odstavíme a necháme vychladnúť za občasného miešania.
5.
Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a v druhej miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do peny. Do vymiešaného masla s cukrom postupne pridávame žĺtkovú hmotu a vareškou nakoniec primiešame šľahačku.
6.
Žĺtkový krém navrstvíme na vychladnuté cesto a pekne uhladíme. Na krém navrstvíme vyšľahanú šľahačku, pekne uhladíme a bohato posypeme kakaom. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.
Zdroj: Coolinarika
Leave a Reply