Krém:
Trochu mlieka (asi 2 dcl) zmiešame s kukuričným škrobom a cukrom. Zvyšok mlieka dáme zovrieť a zamiešame pripravenú škrobovú zmes. Uvaríme hustý puding. Ak vám hmota nezhustla, pridáme viac škrobu. Keď je vlažný, pridáme maslo a vyšľahanú šľahačku.
Čokoládová poleva:
Smotanu na šľahanie dáme ohriať na platňu, keď zviera, zložíme z ohňa. Pridáme čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Na prvý plát cesta dáme polovicu bieleho krému a pol čokoládovej polevy a necháme v chladničke kým čokoláda stuhne. Potom dáme druhú polovicu bieleho krému, prikryjeme druhým plátom a hore nalejeme zvyšok čokoládovej polevy. Vrch posypeme orieškami.
Zdroj: Coolinarika
1 2
Leave a Reply