Finta ako upiecť fantastický trdelník aj bez špeciálnej formy: Chutí geniálne, takmer ako zo Skalice!

Prirpavíme si klasický drevený valček na cesto a celý ho pokryjeme alobalom. Opatrne neho namotávame pláty tak, aby sa prekrývali.

Teraz len potrieme olejom a obalíme v zmesi škoricového cukru a orechov.

Teraz trdelník na valčeku preložíme do hlbšieho plechu. Cesto sa nesmie dotýkať dna plechu a na to vám tiež skvele poslúži valček. Rúčky jednoducho oprieme o boky plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista.

Po upečení opatrne stiahneme trdelník z valčeka ešte raz opatrne obalíme v zmesi cukru a mletých orechov. Z tohto množstva múky vyjde asi 4-5 trdelníkov.

Želáme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*