Nikdy som nebola veľkým fanúšikom štrúdle, ale poviem vám, táto nemá chybu. Je úžasne jemná, lahodná a šťavnatá. Rozdiel od ostatných receptov je finta-fňa mojej dobrej známej – potieranie zmesou múky a masti, celá smotana a preloženie cesta, verte mi je to perfektný tip. Ja som raz skúsila a už inak štrúdľu nerobím. Všetky ostatné uložené recepty som hneď vymazala.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
3 lyžice polohrubej múky
3 lyžice bravčovej masti
2 vajcia
1 téglik 10% kyslej smotany (200 g)
Štipka soli
Náplň:
Čokoľvek čo máte radi – jabĺčka, mak, orechy, tvaroh, čokoláda, lekvár
Postup:
V miske si zmeišame všetky prísady okrem polohrubej múky a masti. Vymiešame vareškou mäkké cesto, keď sa začne odliepať od stien misky, je hotové.
V samostatnej miske si zmiešame múku a masť – rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikovlnke.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
Leave a Reply