Finta na najlepšiu štrúdľu pod slnkom: Vyskúšala som ju takto urobiť len raz a odvtedy ju robím jedine TAKTO!

Cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme si dobre pomúčili. Cesto sa dá pekne rozvaľkať úplne na tenúčko, potom celý povrch potrieme zmesou múky a masti – vďaka tomuto postupu bude cesto neskutočne chutné a vláčne.

Cesto zrolujeme a vzniknutú roládu nakrájame na 5 dielov. Tie uložíme do dózy, alebo misky, prikryjeme a dáme do chladničky na 20-30 minút.

Medzitým si pripravíme plnky – môžeme pripraviť 5 druhov, z tejto dávky som urobila 5 štrudieľ, z každého bochníka jednu.

Prvý kúsok cesta preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme natenko, potrieme masťou a navrstvíme plnku ako pri klasickej štrúdle. Cesto zatočíme – ja robím tak, že oba konce opatrne preložím cez stred a potom obrátim spojom nadol. Nezabudnite zavinúť aj konce, aby náplň nevytiekla.

Všetky štrúdle som uložila vedľa seba na veľký plech a vrch potrel roztopenou masťou – môžete použiť aj olej.

Pečieme pri teplote 170-180 stupňov, kým povrch nie je zlatistý, asi 35 minút, ale treba sledovať. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*