Hanácke palacinky z kyslej smotany: Neskutočne jemné, že už iné chcieť nebudete!

Tieto palacinky voláme Hanácke a to preto, že podobne ako Hanácke koláče ich jeme vždy s lekvárom a tvarom. V kombinácii s týmto cestom je to skutočne tá najlepšia chuť. Keď vymeníte mlieko za kyslú smotanu, máte tie najsamplepšie palacinky na svete!

Potrebujeme:

200 ml kyslej smotany 15%

2 vajcia

1,5 šálky hladkej múky (250 ml=1 šálka)

cca 150-200 ml perlivej minerálky

3 lyžice cukru (alebo ako máte radi sladké)

Špetku soli

Citrónovú kôru a škoricu

1 lyžičku rumu

Postup:

V miske si najskôr zmiešame tekuté prísady – smotanu, minerálku, vajce a rum. Do tejto zmesi vmiešame sypké prísady, vymiešame jednotné cesto a necháme chvíľu odstáť.

Na panvici si zahrejeme trochu oleja a naberačkou dávkujeme cesto, ak máme panvicu s hrubším dnom, olej nie ej treba. Vyprážame z oboch strán dozlatista. Cesto je jemnejšie, ako pri klasickej receptúre, treba byť opatrný pri jeho obracní. Inak sú palacinky naozaj fantastické. Palacinky robím aj na slano, stačí jednoducho vynechať cukor.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*