Ingrediencie:
2 a 3/4 hrnčeka vlašských orechov
1 lyžice polohrubej múky
2 bielky
1/2 citróna (kôra)
1 citrón (šťava)
2 vajcia
1 hrnček cukru krupica
1 hrnček cukru múčka
Pracovný postup:
V šľahači šľaháme asi 10 minút cukor, vajcia a citrónovú kôru. Do zmesi zľahka vmiešame nastrúhané orechy zmiešané s múkou a vypracujeme cesto. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 7 mm. Ostrým nožom alebo radielkom rozkrájame cesto na obdĺžničky 2 x 4 cm. Obdĺžničky kladieme na plech s papierom na pečenie, nastriekame na ne polevu a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 15 minút. Poleva: Z 2 bielkov, šťavy z 1 citróna a 1 hrnčeka cukru vymiešame hladkú polevu.
Leave a Reply