Postup:
Do kastróla nalejeme vodu (alebo mlieko) a nasypeme do nej mak. Preložíme na plameň a varíme približne 5 minút. Potom zložíme z plameňa, prikryjeme pokrievkou a necháme 20 minút odpočívať. Následne mak scedíme.
V samostatnej miske rozšľaháme žĺtky s cukrom a maslom. Postupne primiešame vychladnutý mak a múku s práškom do pečiva. V ďalšej miske ušľaháme z bielkov a štipky cukru tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Cesto navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie, ktorú sme si vymastili maslom. Vrch môžeme posypať orechmi.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 30-40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
zdroj: sovkusom
1 2
Leave a Reply