Hrnčekový makový koláč upečený za 20 minút – chutí naozaj famózne!

Rýchly a veľmi jednoduchý koláč, ktorý si môžete vďaka nášmu receptu upiecť, a veľmi si ho obľúbite. Vy i celá Vaša rodina. Vy hlavne kvôli tomu, že je pripravený za okamih a takmer bez roboty.

Vaša rodina si ho zamiluje pre jeho makovú chuť. Koláč nie je vysušený, naopak. Je kyprý a vláčny.

Prečítajte si náš recept a pustite sa do prípravy. Za 20 minút budete mať koláč upečený v rúre.

Ingrediencie:

– 3 hrnčeky polohrubej múky
– 2 hrnčeky cukru kryštál
– 1 hrnček maku
– 1 hrnček perlivé minerálky
– 1 hrnček vlažnej vody
– 1 hrnček oleja
– 1 prášok do pečiva

Na polevu:
– 200 g mliečnej, alebo horkej čokolády
– 50 g masla
– 4 lyžice jahodovej marmelády
– 1 hrnček teplej vody

Postup:

1)
Všetky suroviny, okrem marmelády a teplej vody, zmiešame v mise. Vymiešame ručným šľahačom hladké cesto.

2)
Cesto nalejeme na plech, ktorý sme si vysypali múkou, alebo vyložili papierom na pečenie. Pečieme pol hodiny pri teplote 200 stupňov.

3)
Medzitým, čo sa koláč pečie, na miernom plameni začneme prehrievať marmeládu spoločne s teplou vodou. Chvíľu prevaríme. Túto marmeládovú polevu vylejeme na upečený koláč. Votrieme ju do koláča, kým je ešte teplý.

4)
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo a čokoládu. Vymiešajte na hladkú a lesklú polevu. Tou potom koláč polejte.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*