Ingrediencie:
1/2 hrnčeka mlieka
1/2 hrnčekačokolády (na varenie)
lieskové oriešky
1/2 hrnčeka masla (zmäknutého)
1/2 balenie pudingového prášku (čokoládového)
1 – 2 lyžice cukru múčka
2 lyžice masla (rozpusteného)
2 lyžice polohrubej múky
5 bielkov
1 hrnček cukru krupica
Pracovný postup:
Ušľaháme tuhý sneh z bielkov a zašľaháme cukor. Vmiešame múku premiešanú s nastrúhanými orieškami. Vmiešame rozpustené vychladnuté maslo. Hmotu dáme do formy na laskonky a v mierne vyhriatej rúre pečieme. Vychladnuté plníme čololádovým krémom.
Čokoládový krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť. Vmiešame zmäknuté maslo vymiešané s cukrom. Rozlámanú čokoládu rozohrejeme v horúcom vodnom kúpeli a pomaly ju zašľaháme do maslovej hmoty. Miešame, až vznikne hladký a lesklý krém.
Leave a Reply