Ihneď mäkké vianočné medové perníčky s chuťou škorice! Neodolá im nikto… (FOTORECEPT)

2.

V menšom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo spolu s medom a prilejeme ho k sypkej zmesi. Premiešame vareškou a vznikne redšie cesto, ktoré odložíme do chladničky na 1 celý deň. Cesto stuhne a super sa s ním pracuje. Je jemné, mäkučké a vôbec sa netrhá.

3.

Na pracovnej doske rozvaľkáme cesto na plát hrubý cca 0,5 cm a pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Pri spracovávaní cesta si pomáhame hladkou múkou. Cesto sa vôbec nelepí, netrhá a je krásne jemné.

4.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov 5 minút. Ja som mala tenšie medovníčky, ale keď pečiete hrubšie, nechajte ich o minútu, dve piecť dlhšie. Nenechávajte ich však piecť veľmi dlho, inak stvrdnú a budú horké.

5.

Ihneď po vybratí z rúry ich potrieme bielkom a necháme na rovnej ploche vychladnúť.

6.

Práškový cukor s bielkom vymiešame metličkou do hladkej hmoty. Ja osobne nepoužívam pri šľahaní polevy mixér, ale iba metličku, aby mi nevznikli vzduchové bubliny, ktoré potom spôsobia praskanie polevy. Keď vyšľaháme ručne, poleva po stuhnutí nepraskne. A môžeme zdobiť sáčkom alebo striekačkou. 🙂

Zdroj: NejRecept.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*