Jablkový koláč s pudingom: Jednoduchý a chutný koláč na jeseň.

Prísady:
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 1 šálka cukru
  • 4 vajcia
  • 1 kocka masla
  • 1 šálka polohr. múky
  • 1 šálka zemiakovej múky
  • 3 šálky 3,2% mlieka
  • 1 kg jabĺk alebo podľa potreby
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva

Postup:
  1. Maslo, cukor a vajcia vymiešajte do peny.
  2. Do zmesi pridajte polohr. a zemiakovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vyšľahajte cesto.
  3. Uvarte 2 pudingy v 3 šálkach mlieka, pridajte lyžičku masla (do mlieka) a 1 lyžicu cukru (do pudingového prášku).
  4. Vymastite plech a vyložte ho papierom na pečenie.
  5. Vylejte 1/2 koláčového cesta, na vrch dajte jablkovú penu alebo nakrájané jablká.
  6. Na to nalejte puding. Navrch dajte druhú polovicu koláčového cesta. Pečte pri teplote 180 °C približne 1 hodinu.
  7. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám tento recept tiež páči, zdieľajte ho aj s ostatnými na Facebooku.

Written By
More from redakcia
Tento recept na tvarohový koláč mám od svojej mamy a garantujem vám, že bude váš obľúbený!
Doprajte si lahodnú chuť jemného koláča. Jeho príprava je až smiešne jednoduchá....
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *