Jednoduché a rýchle venčeky podľa mojej tety: Sú najlepšie na svete a zvládne ich úplne každý!

Postup:

Na miernom ohni, vo vode, za stáleho miešania rozpustíme maslo a pridáme štipku soli (nesmie sa variť). Po rozpustení pridáme múku (bude sa zdať, že sa cesto pripaľuje, ale je to v poriadku) a miešame 4-5 minút na ohni.

Potom necháme vychladnúť (občas premiešame) a vmiešame mixérom 4 celé vajcia. Postupne, vždy keď jedno vajce zapracujeme, pridáme ďalšie.

Sáčkom vytlačíme na plech kolieska a pečieme asi na 180-200 stupňov dozlata. Sú hotové, až keď sa ich dotknete a sú tvrdé, cesto sa neprepadá.

Ihneď po vytiahnutí z rúry rozkrojíme (potom by to nešlo) a necháme vychladnúť. Po vychladnutí plníme krémom.

Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť, potom, vmiešame vyšľahané maslo alebo mascarpone, pridáme trochu rumu.

Biely krém je zo smotanového pudingu a mascarpone.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*