Jednoduché, rýchle a výborné! Osviežujúce marhuľové kocky s kokosovou penou.

  • Jednoduchý a chutný dezert. Marhule môžete nahradiť iným ovocím, ale pre mňa je kokosová pena v kombinácii s marhuľami alebo broskyňami úplne najlepšia.
  • Takéto dezerty by som jedla stále namiesto sušienok. Takýto dezert je príjemne osviežujúci, bez ťažkej smotany a bez extrémne sladkej chuti.Jednoducho ovocné dezerty a najmä tie z domáceho ovocia sú najlepšie. Skúste ho upiecť.

Cesto:
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 360 g polohrubej múky
  • 150 g masla
  • 130 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie
  • 1/2 ks citróna – kôra
  • 200 ml mlieka
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 plechovka marhuľového kompótu
Pena:
  • 6 ks vaječných bielkov
  • 180 g práškového cukru
  • 100 g kokosu
  • štipka soli

Postup prípravy :
  • 1. Najprv si pripravte formu na pečenie s rozmermi 30 x 40 cm. Dno vyložte papierom a rúru predhrejte na 180 stupňov.
  • 2. Vyšľahajte cukor so zmäknutým maslom, pridajte žĺtky a vanilku a šľahajte mixérom do peny. Ak nemáte vanilkový cukor, môžete pridať vanilkový cukor. Postupne prilievajte mlieko a pridávajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
  • 3. Cesto nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladajte ovocie (marhule nechajte odkvapkať, aby sa cesto počas pečenia nezväčšilo a nerozmočilo).
  • 4. Pečte približne 20 minút. Upečený koláč vyberte z rúry a potrite ho kokosovým snehom, ktorý ste si pripravili počas pečenia cesta. Bielka vyšľahajte so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena, postupne pridávajte cukor a šľahajte, kým nevznikne lesklá pena. Potom pridajte kokos a jemne premiešajte metličkou.
  • 5. Znížte teplotu rúry na 150 stupňov a vráťte koláč s penou. Keď má pena zlatistý odtieň, vyberte koláč a nechajte ho vychladnúť.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite ho zdieľať aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*