Jednoduchý koláč z kyslej smotany a pudingu: Ak máte doma 2 pudingové prášky a smotanu, určite ho vyskúšajte – chutí fantasticky.

Postup:

Pudingy uvaríme s mliekom a cukrom, necháme vychladiť a zmiešame s kyslou smotanou a rumom. dobre premiešame

Všetky prísady na cesto zmiešame, vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 2 bochníky. Každý rozvaľkáme na rovnakú veľkosť – na plech (22 x 34 cm).

Jeden z nich uložíme na dno papierom na pečenie vyloženého plechu a potrieme pudingom. Prikryjeme druhým cestom a poprepichujeme vidličkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 stupňoch asi 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť na plechu. Môžeme ho len pocukrovat, alebo napríklad poliať polevou.

Necháme na 1-2 hodiny stuhnúť v chladničke a môžeme krájať.

Želáme vám dobrú chuť! ?

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*