Jednoduchý recept na punčové rezy, ktoré chutia ešte lepšie ako z cukrárne!

Punčový rez ochutnal asi každý z nás no nie všetci ho vedia robiť. Konečne vám tak ponúkame ucelený recept na jeho prípravu, ktorý je veľmi jednoduchý a pokojne ho môžete zdieľať aj s vašimi priateľmi na Facebooku.

Potrebujeme:

Piškótové pláty 2 ks:
6 ks vajec
180 gm práškový cukor
6 lyžíc vody
250 g hladkej múky
1/2 bal. prášku do pečiva

Ružové cesto:
8 ks vejec
240 g. kr. cukru
8 lyžíc vody
350 g hladká múka
1 bal.prášku do pečiva
červené potravinárske farbivo
Punč:
850 ml voda
850 g kr. cukru
punčová aróma

Vrch:
fondánová poleva
čokoláda na ozdobu
+ marmeláda

Postup:

Najprv pripravíme klasické biele cesto a to nasledovným spôsobom. Vajíčka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a cesto rozdelíme na polovicu. Potom upečieme dva tenké pláty pri teplote 220 stupňov počas 9-10 minút-

Ružové cesto upečieme ako klasické cesto, ktoré všetci poznáme s tým rozdielom, že ho dofarbíme potravinárskym farbivom. Pečieme pri teplote 190 stupňov počas 25 minút.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*