Čína je najväčšou producentskou veľmocou ryže na svete, ktorá ročne vyprodukuje a vyvezie do celého sveta viac ako 200 miliónov ton ryže.
Ryža je veľmi zdravá potravina, ale buďte opatrní, pretože niekedy môžete na pultoch obchodov nájsť falšované výrobky
Ako zistíme či ide o falošnú, plastovú ryžu?
Niektoré zdroje uvádzajú, že ryža vo vrecúškach sa vyrába zo zmesi pesticídov, sladkých zemiakov, syntetických živíc a zemiakov. Konzumácia veľkého množstva môže spôsobiť žalúdočné ťažkosti a otravu. Ak nechcete jesť nezdravú ryžu, vyskúšajte ju.
1. Vložte polievkovú lyžicu surovej ryže do pohára vody. Ak zrnká ryže zostanú na dne pohára, ide o normálnu ryžu, ale ak vyplávajú na povrch, ide o falšovanú ryžu. Tú je lepšie nekonzumovať.
2. Do hrnca vložte niekoľko zŕn ryže a položte ho na sporák. Ak sa z nich začne dymiť a je z nich cítiť silný zápach spáleného plastu, určite ide o falšovanú ryžu.
3. Skúste rozdrviť niektoré zrnká ryže. Ak sa zmení na jemný, rovnomerný prášok, znamená to, že máte pravú ryžu. Ak sa však v nej nachádzajú žltkasté zvyšky, obsahuje plastové prísady. Prírodná ryža je veľmi zdravá, preto jej jedzte čo najviac a zaraďte ju do svojho jedálnička, pretože existuje veľa spôsobov jej prípravy.
Leave a Reply