Kuracie prsia sú obľúbenou surovinou na tanieri, no častou chybou je vysušené a gumené mäso. Tento nedostatok môžete odstrániť jednoduchým trikom so soľou.
Pripravíme si suroviny:
2 ks – kuracie prsia
2 lyžice – soľ (rozpustíme v 6 šálkach vody)
2 lyžice – rozpustené maslo
Môžete použiť ľubovoľné korenie podľa chuti.
Postup:
1.
Soľ rozpustíme vo vode izbovej teploty (cca 6 šálok). Vodu dáme do misky spolu s mäsom a necháme odležať v chladničke 4-8 hodín. Ak nemáte čas môžete použiť horúcu vodu a mäso ponoriť na 15-30 minút.
2.
Rúru nastavíme na 220 stupňov. Kuracie prsia vyberieme z nálevu, osušíme a vložíme ich do zapekacej misky. Polejeme z oboch strán maslom a okoreníme podľa chuti.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
1 2
Leave a Reply