JEDNODUCHÝ veterník na plechu: Tento recept zvládne aj ten, kto sladké vôbec nepečie…

Sladké takmer vôbec nepečiem a už vôbec nie žiadne zložité dezerty, akými sú veterníky. Na tento recept som si trúfla len preto, že som zatúžila po dobrom veterníku a kamarátka mi tvrdila, že to zvládnem ľavou zadnou.

A naozaj, podaril sa mi dokonale. Budete sa čudovať, že niečo tak dobrého môže byť tak jednoduché!

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

300 ml vody
250 g margarínu
250 g hladkej múky
štipku soli
8 vajec

Na náplň:

7 lyžíc kr. cukru
1 l mlieka
3 bal. zlatého klasu
250 g masla

Voliteľné:

2 bal. smotany na šľahanie
2 bal. stužovača

Na vrch:

Karamelovú alebo čokoládovú polevu

Ak chcete pripraviť domácu polevu:

50 g kr. cukru
7 lyžíc mlieka
200 g práškového cukru

Postup prípravy nájdete na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*