Sladké takmer vôbec nepečiem a už vôbec nie žiadne zložité dezerty, akými sú veterníky. Na tento recept som si trúfla len preto, že som zatúžila po dobrom veterníku a kamarátka mi tvrdila, že to zvládnem ľavou zadnou.
A naozaj, podaril sa mi dokonale. Budete sa čudovať, že niečo tak dobrého môže byť tak jednoduché!
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
300 ml vody
250 g margarínu
250 g hladkej múky
štipku soli
8 vajec
Na náplň:
7 lyžíc kr. cukru
1 l mlieka
3 bal. zlatého klasu
250 g masla
Voliteľné:
2 bal. smotany na šľahanie
2 bal. stužovača
Na vrch:
Karamelovú alebo čokoládovú polevu
Ak chcete pripraviť domácu polevu:
50 g kr. cukru
7 lyžíc mlieka
200 g práškového cukru
Postup prípravy nájdete na druhej stránke >
1 2
Leave a Reply