Cesto rozdelíme na dve časti. Prvú vyvaľkáme natenko (cca 3 mm) Priamo na pečiacom papieri a prenesieme na plech. Popicháme vidličkou, nanesieme krém.
Druhú časť cesta vyvaľkáme tiez natenko, pomocou valčeka prenesieme na krém. Tiez popicháme a dáme piecť na cca 25 min na 180 stupňovom.
Z mlieka a dvoch pudingových práškov uvaríme veľmi hustý puding. Po zhustnutí vypneme zdroj tepla, vmiešame vanilkový cukor a kryštálový cukor. Sem-tam premiešame a necháme chladnúť. Do vlažnej hmoty vmiešame kysláú smotanu.
Múčniky necháme vychladnúť, uložíme do chladničky a krájame až na druhý deň. Ide to dobre, Ako vidno na fotke, aké krém má ostré hrany.
Poznámka:
1 vanilkový puding je na 500 ml mlieka, ja som použila dva. Do cesta som dala pol na pol maslo a margarín.
Múčnik napriek jednoduchosti je výborný, s lepšou chuťou na druhý, tretí deň, cesto prevlhne od krému.
Leave a Reply