Jemnučké cupcakes s ovocím a ľahkým jogurtovým krémom: Ulahodia oku aj brušku!

1
Rúru predhrejte na 170 stupňov, formu na mafiny vyložte papierovými košíčkami.
V mise zmiešajte preosiatu múku so soľou a jedlou sódou, nechajte bokom.
Vajcia vyšľahajte s cukrom, potom pridajte olej, vanilkový extrakt a citrónovú kôru, prešľahajte. Striedavo pridajte múku a kefír, múku na trikrát, kefír na dvakrát. Nakoniec prešľahajte do hladka.
Cesto rozdeľte do 12 košíčkov a dajte piecť do vyhriatej rúry na 15 – 20 minút, až sú ľahko do zlatista. Nechajte chvíľku vychladnúť vo forme, potom opatrne preložte na chladiacu mriežku.

2
Jogurt nechajte odkvapkať v plátnu alebo v kávovom filtri, najlepšie cez noc v chladničke. Po odkvapkaní by malo zostať cca 220 g. Smotanu vyšľahajte spoločne s oboma cukrami do tuha a opatrne vmiešajte do jogurtu. Môžete pridať pár kvapiek citrónového oleja alebo trochu kôry.
Krém preložte do vrecka so zdobiacou trubičkou a nastriekajte na tortičky. Ozdobte čerstvým ovocím. Ja som cupcakes ešte prizdobila kúskami bielej čokolády s transfer fóliou a maliny naplnila malinovým džemom 🙂

TIP – Ak použijete narezané kúsky ovocia (jahody, marhule) a chcete, aby zostali pekne svieže a lesklé, potrite ho marhuľovou glazúrou. Tú si jednoducho pripravíte z marhuľovej marmelády, bude stačiť lyžics, a pár kvapiek vody. Spoločne zohrejte v mikrovlnnej rúre a ešte horúce naneste pomocou štetca na ovocie.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*