POSTUP:
V miske si vymiešame maslo s vanilkovým cukrom, kr. cukrom a žĺtkami. Postupne pridáme olej, sladkú smotanu, múku zmiešanú s práškom do pečiva (alebo jedlou sódou). Nakoniec primiešame kakao a poriadne spracujeme. Spracované cesto si rozdelíme na polovicu a necháme odležať minimálne pol hodinu v chladničke, aby sa s ním lepšie pracovalo.
Následne si cesto vyberieme, vyvaľkáme jednu časť cesta a uložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie. Môžeme potrieť džemom, no kto nemá rád, nemusí. Najlepšie je použiť kyslý džem.
Pripravíme si plnku. Maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme rum, kokos a vyšľahané bielka. Jemne vareškou premiešame.
Plnku navrstvíme na vyvaľkaný plát cesta, prikryjeme druhým plátom cesta a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme cca 20-25 minút.
Po upečení koláčik vyberieme a necháme vychladnúť. Pripravíme si polevu. Čokoládu nalámeme na kúsky a vo vodnom kúpeli roztopíme. Keď vidíme, že čokoláda sa topí, postupne po lyžičkách pridávame olej a miešame. Roztopenú čokoládu dáme preč z vodného kúpeľa a necháme mierne vychladnúť. Nalejeme na koláč a pekne uhladíme.
Polevu necháme stuhnúť, nakrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!
Leave a Reply