Karbanátky na plechu: Zdravšie, chutnejšie a bez vyprážania!

Cibuľku nakrájame nadrobno a na troche oleja orestujeme dozlata, pridáme aj mrkvu a spolu krátko restujeme. Potom všetky prísady (aj chleba, ktorý sme si trochu vytlačil z mlieka), zmiešame s mletým mäsom (cibuľovo-mrkvovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a až potom vmiešame do mäsa). Vymiešame jednotnú zmes, ktorú dochutíme soľou a korením.

Zo zmesi tvarujeme jednotlivé karbonátky, ktoré poukladáme na plech a uprostred vyformujeme otvor. Do každého otvoru rozbijeme jedno vajce a pridáme aj trochu soli a korenia.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov a pečieme asi 40-45 minút.

Posledných 10 minút pred koncom pečenia zvýšime teplotu na 220 stupňov a necháme zapiecť dozlata.

zdroj: radynadzlato.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*