Keby pri vás stála babička v kuchyni, určite by vám poradila týchto 13 úžasných trikov.

Prinášame vám zbierku tipov, trikov a zlepšovákov, ktoré zbierali gazdinky po celé roky. Na mnohé z nich sa dokonca už takmer zabudlo.

To by však bola veľká škoda, v kuchyni vám môžu uľahčiť prácu a ušetriť peniaze.

1) Aby bola praženica nadýchanejšia, rozmiešajte vajíčka so studenou vodou. Na jednu šálku vajec pridáme 2 lyžice studenej vody.

2) Namiesto droždia môžete do cesta pridať trochu brandy.

3) Ak chcete z bielkov ušľahať najlepší sneh, musí byť poriadne vychladené. Nezabudnite tiež pridať pri šľahaní pár kvapiek citrónovej šťavy. So žĺtkami je to presne naopak, mali by byť izbovej teploty a vždy ich šľahajte s cukrom.

4) Ak chcete piecť alebo smažiť mäso tak, aby bolo zlatisté, potrite ho pred prípravou trochou medu.

5) Cibuľa stratí horkosť a bude oveľa chutnejšia, keď ju po nakrájaní dáte do sita a prepláchnete vriacou vodou.

6) Pečivo bude oveľa mäkšie a lahodnejšie, keď ho pred prípravou posypete cukrom.

7) Ak nechcete, aby zemiaky v šupke praskli, do vody, v ktorej ich varíte pridajte trochu octu.

Článok pokračuje na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*