
Prinášame vám zbierku tipov, trikov a zlepšovákov, ktoré zbierali gazdinky po celé roky. Na mnohé z nich sa dokonca už takmer zabudlo.
To by však bola veľká škoda, v kuchyni vám môžu uľahčiť prácu a ušetriť peniaze.
1) Aby bola praženica nadýchanejšia, rozmiešajte vajíčka so studenou vodou. Na jednu šálku vajec pridáme 2 lyžice studenej vody.
2) Namiesto droždia môžete do cesta pridať trochu brandy.
3) Ak chcete z bielkov ušľahať najlepší sneh, musí byť poriadne vychladené. Nezabudnite tiež pridať pri šľahaní pár kvapiek citrónovej šťavy. So žĺtkami je to presne naopak, mali by byť izbovej teploty a vždy ich šľahajte s cukrom.
4) Ak chcete piecť alebo smažiť mäso tak, aby bolo zlatisté, potrite ho pred prípravou trochou medu.
5) Cibuľa stratí horkosť a bude oveľa chutnejšia, keď ju po nakrájaní dáte do sita a prepláchnete vriacou vodou.
6) Pečivo bude oveľa mäkšie a lahodnejšie, keď ho pred prípravou posypete cukrom.
7) Ak nechcete, aby zemiaky v šupke praskli, do vody, v ktorej ich varíte pridajte trochu octu.
Článok pokračuje na druhej stránke >
Leave a Reply