8) Ak nechcete, aby vajcia pri varení praskli, pred vložením do vody ich na chvíľu namočte do studenej vody.
9) Mlieko sa vám nepripáli, keď najskôr kastról opláchnete studenou vodou a varíte na strednom plameni.
10) Zelenina vo vývare bude chutnejšia, keď ju očistíte a tesne pred pridaním do vývaru prepláchnete v studenej vode.
11) Ak varíte mrkvu, najlepšiu chuť bude mať vtedy, keď ju varíte 5-10 minút na silnom plameni a solíte až na konci varenia.
12) Ak nechcete, aby vám soľ zvlhla a stvrdla, prihoďte do dózy pár zrniek ryže.
13) Zvädnutá petržlenová vňať alebo kôpor budú opäť ako čerstvo odtrhnuté, ak ich namočíte do studenej vody s trochou octu.
14) Pre fantastickú bábovku – formu na pečenie vymastíme a vysypte strúhaným kokosom alebo orechmi. Bábovka bude mať krásnu vôňu a bude sa tiež jednoduchšie vyklápať z formy.
15) Aby sa vám smotanová omáčka nezrazila a nevytvorili sa v nej hrudky, pridajte do nej trochu prášku do pečiva.
16) Aby sa na vrchu omáčky nevytvoril škraloup, napichnite kúsok masla na vidličku a prechádzajte po povrchu omáčky alebo pudingu.
17) Koláče z treného cesta budú oveľa nadýchanejšie, keď do cesta pridáte pár kvapiek octu.
18) Ak nemáte doma orechy, orechovú chuť v koláči môžete dosiahnuť aj bez nich. Stačí, keď na masle krátko osmažíte strúhanku a pridáte do cesta.
19) Ak chcete získať perfektne ušľahanú šľahačku, ktorá dokonale drží tvar, pridajte do nej počas šľahania vaječný bielok.
Leave a Reply