Keby pri vás stála babička v kuchyni, určite by vám poradila týchto 13 úžasných trikov.

8) Ak nechcete, aby vajcia pri varení praskli, pred vložením do vody ich na chvíľu namočte do studenej vody.

9) Mlieko sa vám nepripáli, keď najskôr kastról opláchnete studenou vodou a varíte na strednom plameni.

10) Zelenina vo vývare bude chutnejšia, keď ju očistíte a tesne pred pridaním do vývaru prepláchnete v studenej vode.

11) Ak varíte mrkvu, najlepšiu chuť bude mať vtedy, keď ju varíte 5-10 minút na silnom plameni a solíte až na konci varenia.

12) Ak nechcete, aby vám soľ zvlhla a stvrdla, prihoďte do dózy pár zrniek ryže.

13) Zvädnutá petržlenová vňať alebo kôpor budú opäť ako čerstvo odtrhnuté, ak ich namočíte do studenej vody s trochou octu.

14) Pre fantastickú bábovku – formu na pečenie vymastíme a vysypte strúhaným kokosom alebo orechmi. Bábovka bude mať krásnu vôňu a bude sa tiež jednoduchšie vyklápať z formy.

15) Aby sa vám smotanová omáčka nezrazila a nevytvorili sa v nej hrudky, pridajte do nej trochu prášku do pečiva.

16) Aby sa na vrchu omáčky nevytvoril škraloup, napichnite kúsok masla na vidličku a prechádzajte po povrchu omáčky alebo pudingu.

17) Koláče z treného cesta budú oveľa nadýchanejšie, keď do cesta pridáte pár kvapiek octu.

18) Ak nemáte doma orechy, orechovú chuť v koláči môžete dosiahnuť aj bez nich. Stačí, keď na masle krátko osmažíte strúhanku a pridáte do cesta.

19) Ak chcete získať perfektne ušľahanú šľahačku, ktorá dokonale drží tvar, pridajte do nej počas šľahania vaječný bielok.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*