Postup:
Najprv si pripravíme formu, v ktorej budeme robiť tiramisu. Na jej dno naukladáme polovicu prichystaných piškót tak, aby sme zakryli celú plochu. V pohári si následne rozmiešame kakao v 150 ml mlieka, ktoré môžeme mierne zahriať. Kakaovým mliekom potom pomocou lyžice pokvapkáme piškóty.
Následne si zmiešame drvené alebo jemne mleté vlašské orechy s dvoma polievkovými lyžicami cukru. Polovicou orechovej zmesi následne posypeme piškóty. Potom vezmeme polovicu hrozienok a rovnomerne nimi posypeme vrstvu piškóty s orechmi.
Vanilkový puding uvaríme v mlieku, do ktorého pridáme cukor. Keď je puding hotový, polovicu z neho vylejeme na piškóty vo forme a pekne uhladíme. Potom vezmeme zvyšné piškóty a znova ich rovnomerne naukladáme na vrstvu vanilkového pudingu. Pokvapkáme ich zvyškom kakaového mlieka a posypeme mletými orechmi a hrozienkami. Na to potom vylejeme všetok puding, ktorý nám zostal a úhľadne ho zarovnáme. Vrch posypeme kakaom a takto pripravený dezert vložíme do chladničky.
Na chladenie postačí 4 až 5 hodín, ale ideálne je nechať dezert v chladničke celú noc. Potom tiramisu krájame na kúsky a môžeme podávať.
Leave a Reply