Na prípravu budeme potrebovať:
1 l plnotučného mlieka,
200 g krupice,
150 g kr. cukru,
100 g masla,
2 balíčky vanilkového cukru,
100 g mliečnej čokolády.
Ďalej budeme potrebovať:
150 g vlašských orechov,
200 g kr. cukru,
BEBE alebo MARÍNA keksy,
šľahačka,
mleté vlašské orechy.
POSTUP:
Najskôr si pripravíme orechovú glazúru. Na panvici si rozpustíme cukor a urobíme z neho karamel. Pridáme doň vlašské orechy a rýchlo premiešame a odstavíme. Rýchlo ich rozmiestnime na vopred pripravený papier na pečenie, pokvapkaný trochou oleja a necháme vyhcladnúť. Môžeme ich aj nasekať na menšie kúsky, no nemusíme.
Mlieko dáme na oheň, pridáme kr. cukor, vanilkový cukor a krupicu, ktoré spolu varíme, až pokiaľ hmota nestuhne. Stále miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Keď máme hmotú hustú, odstavíme z ohňa a necháme jemne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme maslo, ktoré necháme rozpustiť. Hmotu rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme rozpustenú mliečnu čokoládu.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
Leave a Reply