Ingrediencie na piškótové cesto:
- 7 vajec
- 1 šálka cukru
- 1 šálka pšeničnej polohr. múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
Ingrediencie na čokoládovú polevu:
- 250 g masla alebo margarínu
- 130 g cukru
- ¾ pohára mlieka
- 2 polievkové lyžice kakaa
- asi 300 g strúhaného kokosu
Postup:
- Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a ďalej šľaháme. Po jednom pridávame žĺtky a ďalej šľaháme. Potom pridajte preosiatu pšeničnú múku a prášok do pečiva. Všetko jemne premiešajte ručne bez použitia mixéra. Cesto vylejeme do formy asi 38×24 cm, ktorej dno vykryjeme papierom na pečenie. Vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút pri 170-180°C. Pre istotu skontrolujte špajdľou zapichnutou do stredu cesta. Ak je tyčinka čistá, koláč je hotový.
- Piškótu necháme 15 minút vo vypnutej zatvorenej rúre. Potom vyberte z plechu a odstráňte papier na pečenie a nechajte vychladnúť.
- V hrnci rozpustite maslo alebo margarín. Potom pridáme mlieko, cukor a kakao a na miernom ohni miešame, kým sa suroviny nespoja. Čokoládovú polevu trochu vychladíme.
- Piškótový koláč nakrájaný na malé kúsky, máčame v čokoládovej poleve a potom obalíme v kokose.
Leave a Reply