Príprava
Zmiešajte múku a masť, potom pridajte ďalšie prísady a cesto riadne prepracujte. Ak je tuhé, alebo nedrží, pridajte o trochu viac kyslej smotany. Akonáhle je hotové, zabaľte cesto do fólie a odložte ho na hodinu do chladničky.
Cesto rozdeľte na dve časti a jednu z nich vyvaľkajte na plech. Posypte ho hrozienkami a pridajte olúpané a nakrájané jablká. Puding uvarte v mlieku s cukrom obvyklým spôsobom a za tepla ho nalejte na jablká. Druhú časť cesta vyvaľkajte a potom nakrájajte na podlhovasté prúžky. Tie naskladajte na puding do tvaru mriežky. Pečte v rúre o 180 stupňoch asi 35 minút. Nechajte mierne vychladnúť, posypte práškovým cukrom a nakrájajte.
1 2
Leave a Reply