Krémový kokosový zákusok s čokoládou a burizonmi – neodolá mu absolútne nikto!

Postup:

  1. Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom a octom na tuhý sneh. Postupne pridávame striedavo múku s kokosom.
  2. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
  3. Žĺtky s cukrom vymiešame nad parou na tuhú hmotu, ktorú následne odstavíme z vodného kúpeľa. Pridáme maslo a vyšľaháme mixérom. Maslo pridávame do mierne vychladnutej žĺtkovej hmoty, inak nám plnka zredne.
  4. Čokoládu si rozpustíme nad parou a keď máme čokoládu rozpustenú pridáme burizóny. Lyžicou premiešame a túto zmes pridáme do vymiešanej maslovej plnky.
  5. Takto pripravený krém navrstvíme na upečené cesto. Na vrch navrstvíme vyšľahanú smotanu a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie na celú noc.
  6. Narežeme úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*