Postup
1)
Zo surovín na cesto, okrem marmelády, vymiešame ručným šľahačom hladké cesto. Najskôr zmiešame sypké suroviny a potom pridáme olej s mliekom.
2)
Plech si vyložíme papierom na pečenie, alebo vymažeme maslom a vysypeme polohrubú múkou. Cesto na pripravený plech vylejeme. V predhriatej rúre pečieme 25-30 minút.
3)
Pripravíme si medzitým krém. Vanilkový puding sa zmieša s tromi lyžicami cukru. Na miernom plameni začnite zahrievať čerešňovú šťavu. Do zahriate šťavy vsypte pudingový prášok s cukrom. Varte 5 minút.
4)
Nechajte vychladnúť a občas premiešajte.
5)
Marmeládu si prehrejte a dostaňte ju do tekutého stavu. Potom zmiešajte s pudingovú zmesou. Všetko dôkladne premiešajte.
6)
Keď je makový koláč upečený, nechajte ho vychladnúť a rozrežte ho pozdĺžne. Na rez naneste Marmeladu, vanilkovou zmes. Priklopte vrchný plát makového koláča.
Zdieľajte tento báječný recept na makovník s marmeládou z hrnčeka aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
Leave a Reply